Zone-docentprofessionalisering

Kwaliteitenradar Onderwijskundig ICT professional

Wil je meer inzicht krijgen in de kennis, vaardigheden en kenmerken van onderwijskundig ICT professionals? Maak dan kennis met het kwaliteitenradar, een tool die je hier inzicht in geeft. 

Ben je nog niet bekend met de tool? Lees dan eerst de informatie op deze pagina. Ken je de tool al? Ga dan naar de tool en klik op ‘Nieuwe vragenlijst‘ om een sessie in te regelen.

De tool
De kwaliteitenradar is in 2023 op basis van onderzoek van de zone Faciliteren en professionaliseren van docenten ontwikkeld voor de onderwijskundige ICT-professional. Dat is een verzamelnaam voor de verschillende functies die binnen het hoger onderwijs worden gebruikt voor professionals die docenten faciliteren en professionaliseren op het gebied van onderwijsinnovaties met ICT. Wil je hier meer over weten? Lees het rapport ‘Focus op de onderwijskundig ICT-professional’.

De toepassing
Hebben jij en je collega’s zelf (ook) ideeën over jou en jullie functioneren als onderwijskundig ICT professional? Deze tool helpt je om daar met elkaar over in gesprek te gaan en om jezelf en je team verder te ontwikkelen. Deze tool is niet bedoeld als beoordelingsinstrument. Je kunt de resultaten gebruiken voor je eigen professionele ontwikkeling, maar ook voor het maken van afspraken over de ontwikkeling van je team.

Namens de zone Docentprofessionalisering, veel succes en plezier!

Ga naar het kwaliteitenradar

Belangrijk om te weten!

  • Download de instructie voordat je aan de slag gaat.
  • Het invullen van de vragenlijst kost je tussen de 15 en 30 minuten: reserveer er dus tijd voor.
  • Het invullen kost je deze tijd omdat er vrij veel items inzitten die we langslopen, circa 60.
  • Het zijn er zoveel omdat het werk van de onderwijskundig ict-professional veel taken omvat. Daarbij hebben we ook veel items nodig om enigszins betrouwbare uitspraken te kunnen doen. Sommige onderwerpen komen hierom op verschillende manieren aan bod. 
  • Bij elk item word je gevraagd naar het heden en in hoeverre je in de toekomst over deze kennis/vaardigheid/eigenschap zou willen beschikken. Je bent wellicht geneigd om t.a.v. de toekomst je score op maximaal te zetten. Maar dit is maar de vraag. Het hangt af van je eigen ambities, mogelijkheden, en het hangt af van je huidige en gewenste werkzaamheden in relatie tot de andere teamleden. Kortom, kijk naar je eigen sterke punten, en welke je zou willen verbeteren.
  • Je score is anoniem; er wordt dus geen data bewaard! Wil je je resultaten bewaren, dan moet je deze downloaden.
  • Als alle leden van een team de vragenlijst maakt, dan kan de aanvrager de gecombineerde data in een totaalgrafiek zien. Deze data is via de tool niet te herleiden tot personen.

Deel deze pagina

Uitgelicht

De volgende projecten, publicaties en producten vind je wellicht ook interessant.
4-jaar-versnellen
Strategie
Vier jaar versnellen

Eindpresentatie Versnellingsplan 2019-2022. Een overzicht van vier jaar versnellen. Download de presentatie via onderstaande knop. Download de presentatie hier Download

VP-De-glossy-van-het-Versnellingsplan
Strategie
Glossy VP.

VP. is dé glossy van het Versnellingsplan. 4 jaar versnellen samengevat in 114 pagina’s interviews, portretten, reflecties en columns. Deze

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier over onze Coookies