Nieuws

Zone Aansluiting arbeidsmarkt wordt zone Human capital

Versnellingsplannieuws

Versterken van digitale human capital

De zone Aansluiting op de arbeidsmarkt verbeteren heeft een nieuwe naam: Versterken van digitale human capital. Hiermee wil de zone het doel beter benadrukken. De zone zet namelijk in op het ontwikkelen en versterken van de digitale vaardigheden, om zo studenten op te leiden tot gewilde professionals en professionals zichzelf te kunnen laten ontwikkelen.

De komende twee jaar zet de zone in op dit doel. Door digitalisering verandert de samenleving in rap tempo. Daarmee veranderen ook de verwachtingen en eisen van werkgevers en de maatschappij. De zone stelt daarom het werkveld en het onderwijs de vraag: wat is er nodig om studenten en professionals op te leiden tot digitaal vaardige professionalsDit met als doel dat zij toegerust zijn voor nieuwe beroepen en een bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van diverse maatschappelijke en economische vraagstukken waar digitalisering een rol speelt.

Meer weten over de zone? Neem een kijkje op de pagina van Human capital. En kijk ook vooral de video van aanvoerder Caroline van de Molen hieronder.

Caroline van de Molen over Human capital
Aanvoerder

Caroline van de Molen

Caroline van de Molen, aanvoerder van de zone Human capital en directeur Academie Bestuur Recht & Ruimte bij Hogeschool Saxion, vertelt je over de precieze reden achter de naamsverandering. Ook gaat ze in op de plannen van de zone en waarom je als hogeschool of universiteit zou moeten aansluiten bij de zone.

Deel deze pagina