Nieuws

Lockdownleeslijst

29 januari 2021 Versnellingsplan
Artikelen, blogs, interviews & video's

Lees- en kijktips voor tijdens de lockdown

De avondklok is ingegaan, we gaan nauwelijks tot niet naar kantoor en zitten midden in het winterseizoen. Kortom: we zijn veel thuis. Daarom hebben we een lockdownleeslijst samengesteld. Pak een warme kop thee, plof op de bank en pak een van de geselecteerde artikelen van het Versnellingsplan (of Vraagbaak Online Onderwijs) erbij. Speciaal voor iedereen die wat inspiratie op wil doen gedurende de lockdown. We zetten een aantal artikelen, blogs, interviews en video’s voor je op een rijtje.

Artikelen en blogs

De volgende artikelen zijn fijn leesvoer voor zowel tussen je werk door als ‘s avonds op de bank.

Interviews

Bekijk ook eens de volgende interviews, beide met interessante visies op bepaalde onderwerpen binnen onderwijsinnovatie met ICT.

Video’s

Aan diegenen die liever video’s kijken, hebben we ook gedacht. Hierbij een lijstje met video’s om je kennis over onderwijsinnovatie met ICT een boost te geven in deze lockdown.

Webinar online proctoring
SIG Digitaal toetsen

Webinar de toekomst van online proctoring

Wat gebeurt er met online proctoring na de coronacrisis? In dit webinar presenteert de SURF Special Interest Group (SIG) Digitaal toetsen de toekomstscenario’s voor ‘any-time-any-place’ beoordelen. Onder andere teamleider van de werkgroep Digitaal toetsen op afstand Sharon Klinkenberg schuift aan.

Kim Schildkamp and Ronald Spruit

Position paper

Kim Schildkamp en Ronald Spruit, aanvoerders van de zone Docentprofessionalisering, maakten een position paper over de ondersteuning van professionele ontwikkeling van docenten in het hoger onderwijs. In deze video geven ze je 8 inzichten die ze in hun paper delen.

Position paper
Webinar vakcommunities
Zone Leermaterialen

Webinar Vakcommunities digitale leermaterialen

Donderdag 8 en vrijdag 9 oktober organiseerde de zone Naar digitale (open) leermaterialen een webinar waarin we in gesprek gaan over de resultaten van het onderzoek naar een landelijk platform voor digitale leermaterialen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deel deze pagina