Nieuws

Meivakantie leeslijst

30 april 2021 Versnellingsplan
Artikelen, blogs, interviews & video's

Lees- en kijktips voor tijdens de meivakantie

Kennis opdoen in de meivakantie? Speciaal voor geïnteresseerden stellen we een leeslijst samengesteld. Leun achterover, geniet van de zon en pak een van de geselecteerde artikelen van het Versnellingsplan (of Vraagbaak Online Onderwijs) erbij. Speciaal voor iedereen die wat inspiratie op wil doen gedurende de meivakantie. We zetten een aantal artikelen, blogs, interviews en video’s voor je op een rijtje.

Artikelen en blogs

Lees de volgende artikelen of blogs en raak geïnspireerd over verschillende onderwerpen. Van evidence-informed werken tot aan tips voor online binding.

Interviews

Bekijk ook eens de volgende interviews, beide met interessante visies op bepaalde onderwerpen binnen onderwijsinnovatie met ICT.

Video’s

Aan diegenen die liever video’s kijken, hebben we ook gedacht. Hierbij een lijstje met video’s om je kennis over onderwijsinnovatie met ICT een boost te geven in deze lockdown.

Online event
Online event toolkit

Bouwstenen effectieve docentprofessionalisering

Donderdag 4 maart lanceerde zone Docentprofessionalisering de Toolkit Bouwstenen voor effectieve docentprofessionalisering – bedoeld voor het inrichten én evalueren van je docentprofessionalisering op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT. Benieuwd naar het onderwerp effectieve docentprofessionalisering? Bekijk de video.

SIG Digitaal toetsen

Webinar de toekomst van online proctoring

Wat gebeurt er met online proctoring na de coronacrisis? In dit webinar presenteert de SURF Special Interest Group (SIG) Digitaal toetsen de toekomstscenario’s voor ‘any-time-any-place’ beoordelen. Onder andere teamleider van de werkgroep Digitaal toetsen op afstand Sharon Klinkenberg schuift aan.

Webinar online proctoring
Webinar Open... hoe maak je het mogelijk?
Zone Leermaterialen

Webinar Vakcommunities digitale leermaterialen

De Bibliotheekwerkgroep Open & Online Onderwijs, SURF en de zone Naar digitale (open) leermaterialen hebben alle ingrediënten klaar staan voor hoger onderwijs Nederland zodat zij open content in hun onderwijs kunnen realiseren. Tijdens het webinar van 1 maart ‘Open … hoe maak je het mogelijk?’ vertelt de zone wat het recept is voor deze ingrediënten (Inventarisatie Open Tekstboeken en plannen infrastructuur & Context). Het webinar werd gegeven op 1 maart tijdens de Open Education Week.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Deel deze pagina