Blog

OEGlobal 2020: presentatie zone Digitale leermaterialen

Internationaal podium

Van 16 t/m 20 november 2020 vond de OEGlobal (Open Education Global) plaats. Dit is een conferentie waarin geïnteresseerden, uit alle onderwijssectoren en vanuit alle hoeken van de wereld, thema’s uit open education bespreken en bediscussiëren. Centraal staat hoe open education bijdraagt aan toegankelijkheid, gelijkheid, innovatie en kansen in onderwijs.  

Presentatie

Aanvoerder zone Leermaterialen Robert Schuwer van Fontys Hogescholen Verbinder zone Leermaterialen Lieke Rensink van SURF

Robert Schuwer en Lieke Rensink van de zone Naar digitale (open) leermaterialen hebben deelgenomen aan de conferentie. Tijdens een sessie hebben zij op dit internationale podium het Versnellingsplan en de activiteiten van de zone gepresenteerd. Vervolgens is meer verteld over resultaten van de zone zoals het Visiedocument leermaterialen 2025 en het Landelijk platform digitale open leermaterialen.

Tijdens de discussie aan het einde van de presentatie, informeerden deelnemers vooral naar de werkzaamheden van de werkgroep infrastructuur en content.  Er was veel interesse naar de activiteiten gericht op het toegang krijgen tot het zoekportaal van het landelijk platform voor open leermaterialen. Vragen die tijdens de discussie naar voren kwamen waren onder meer:

  • Wat gebeurt er als je niet meer binnen een hoger onderwijsinstelling werkt? Kun je dan nog steeds bij alle informatie? 
  • Is het portaal alleen voor hoger onderwijs? 
  • Is het niet verwarrend als commercieel en open leermaterialen in hetzelfde platform staan? 

Deze vragen neemt de zone mee bij de verdere uitwerking van de plannen voor 2021.

Leden van de zone Digitale leermaterialen hebben meer sessies van OEGlobal 2020 bijgewoond.

Kijk hier voor de terugblik op OE Global 2020

 

Headerfoto door CHUTTERSNAP via Unsplash

Leontien van Rossum

Ondersteuner zone Leermaterialen
VIDEO
Robert Schuwer en Lieke Rensink

Presentatie @ OEGlobal 2020

Kijk hier de presentatie terug die Robert Schuwer en Lieke Rensink gaven tijdens OEGlobal 2020. Titel: “Dutch acceleration plan, the butterfly effect 2.0″.

Deel deze pagina