14 februari 2020

Lancering Statistisch Handboek

De zone Veilig en betrouwbaar benutten van studiedata presenteert het Statistisch Handboek Studiedata. Op 14 februari 2020 vindt de lancering van de eerste versie van het handboek plaats bij SURF in Utrecht. En jij bent van harte uitgenodigd!

Statistiek en studiedata

Iedereen die met studiedata werkt kent het vraagstuk wel: je ziet een duidelijk verschil tussen twee groepen studenten voor en na een nieuwe beleidsmaatregelen, maar mag je er wel conclusies aan verbinden? En zo ja, welke toets moet je gebruiken en aan welke voorwaarden moet je data dan voldoen? Voor de antwoorden op dit soort vragen heeft de Zone Studiedata van het Versnellingsplan een Statistisch Handboek ontwikkeld met concrete voorbeelden uit het hoger onderwijs, een toelichting per toets, en de bijbehorende code in R, Python en SPSS.

Programma

Bij de lancering van het statistisch handboek geeft Irene van der Staaij, projectleider en auteur van het handboek, een demonstratie. Het handboek is bij de lancering direct openlijk toegankelijk. Naast een demonstratie van het handboek hebben we ook twee sprekers uitgenodigd die een presentatie geven over de waarde van statistiek in hun eigen werkveld.

09.30u Inloop
10.00u Opening
10.15u Presentatie prof. dr. Sandjai Bhulai
11.00u Pauze
11.15u Presentatie prof. dr. Martijn Meeter
12.15u Lunch
13.00u Demonstratie Statistisch Handboek
16.00u Borrel

 

Aanmelden
  • Lancering Statistisch Handboek
  • 14 februari 2020
  • 09.30-17.00u
  • SURF Utrecht
  • 30 Plaatsen
Direct aanmelden
Deel deze pagina