25 november 2020

Helden van het HBO: VH Jaarcongres

De Vereniging Hogescholen organiseert op 25 november 2020 het jaarcongres ‘Helden van het hbo’. Locatie is 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch. Deelname aan dit congres is kosteloos.

Helden van het hbo

Onze leraren voor de klas, de ic-verpleegkundigen die onze zieken verzorgen en de technisch ingenieurs die de nieuwste aanpassingen ontwerpen voor ons waterbeheer. Nederland drijft op de kennis, de kunde en de praktische inzichten van topmensen die zijn opgeleid door het hoger beroepsonderwijs. Met de poten in de klei en tegelijkertijd aan tafel bij de hoogste bazen slaan de prachttalenten die van onze hogescholen komen een brug tussen theorie en praktijk. Helden van het hbo kom je overal tegen en dit jaarcongres staan ze centraal.

Congresdeelnemers

Studenten, docenten, lectoren, bestuurders, managers en beleidsadviseurs van hogescholen zijn belangrijke deelnemers aan het jaarcongres. Ook voor bijvoorbeeld regionale samenwerkingsverbanden, brancheorganisaties, ministeries en politiek is het jaarcongres van de Vereniging Hogescholen een interessant platform om te netwerken en kennis te delen.

Programma

Sprekers zijn Merel van Vroonhoven, Ahmed Marcouch, Arno Deege, Vivianne Bendermacher, Daan Luining en Dirk Megens. Dagvoorzitter is Marijke Roskam, cabaratier Viggo Waas verzorgt onder meer een optreden.

09.00-10.00u Deelnemersregistratie en ontvangst
10.00-11.30u Plenaire en feestelijke opening
12.00-14.00u Lunch
13.00-16.00u Parallel programma: masterclasses, workshops, informatiemarkt
16.00-16.30u Plenaire afsluiting
16.30-17.30u Borrel

Vijf tracks
De workshops en masterclasses tijdens het parallelprogramma (13.00 – 16.00 uur) zijn inhoudelijk gegroepeerd volgens deze vijf tracks:

  • Studentsucces
  • Inspelen op de arbeidsmarkt
  • Werken aan maatschappelijke vraagstukken
  • Mens en organisatie
  • Masterclasses voor studenten

Informatiemarkt
Hogescholen, bedrijven en andere organisaties presenteren zich gedurende  de dag tijdens de informatiemarkt in de centrale hal.

Congresapp

Ook dit jaar zet de Vereniging Hogescholen een app in voor het congres. Daarin vindt u algemene informatie, de laatste oproep, het volgende programma onderdeel en nieuwsberichten. Ook stelt u er uw persoonlijk congresprogramma mee samen. De congresdeelnemers delen via de eventapp kennis en stellen er vragen met elkaar. U vult zelf uw profiel aan zodat u elkaar kunt vinden op inhoud, zowel voorafgaand, tijdens en na het congres.

Professionals voor morgen

In ‘Professionals voor morgen – Strategische agenda Vereniging Hogescholen 2019 – 2023’ vormen de congrestracks ‘Studentsucces’, ‘Inspelen op de arbeidsmarkt’, ‘Werken aan maatschappelijke vraagstukken’ en ‘Mens en organisatie’ de kernpunten van deze agenda.

Fotografie

Tijdens dit evenement kan het zijn dat er foto’s worden gemaakt of dat er wordt gefilmd. Wij willen u wijzen op uw portretrecht. Indien u niet in beeld wilt komen, dan kunt u zich melden bij de registratiebalie op de dag van het evenement.

Aanmelden
  • Helden van het HBO: VH Jaarcongres
  • 25 november 2020
  • 9.00-17.30u
  • 1931, Den Bosch
Direct aanmelden
Deel deze pagina