Terugblik: dit was de Toets2daagse
Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en
7 tot en met 11 maart is het weer Open Education Week (OEWeek) – dé week waarin open onderwijs en open leermaterialen in de spotlight staan. Wereldwijd delen professionals en experts uit het onderwijs de laatste ontwikkelingen rondom deze onderwerpen. Dit staat in Nederland op het programma.
De activiteiten in dit overzicht worden verzorgd door de zone Naar digitale (open) leermaterialen, SURF, de werkgroep Bibliotheken Open & Online Onderwijs, Kennisnet, MBOdigitaal en de SIG Open Education.
Tijdens OEWeek vinden verschillende activiteiten plaats. Van webinars tot aan een wedstrijd rondom open leermaterialen:
5 maart t/m 12 maart: Wedstrijd Beste nieuwe en remix MBO. Wikiwijs en Doorpakken op digitalisering organiseren dit jaar een wedstrijd voor het MBO. Je kan winnen door eigen, nieuw lesmateriaal te delen, óf door lesmateriaal te delen wat aangepast is van ander materiaal. Beide moet beschikbaar zijn als lesmateriaal.
8 maart: Webinar Slimme technologieën. In dit webinar, georganiseerd door de Werkgroep Bibliotheken Open & Online Onderwijs, hoor je meer over de verkenning naar slimme technieken, waarbij de werkgroep aan de slag ging met een aantal ingrediënten om semi-automatisch metadateren voor elkaar te krijgen.
9 maart: Live tv-show Fast Forward Open Educational Resources MBO. Het Flowburo, gerund door studenten van ROC van Amsterdam-Flevoland, laten in hun uitzending met stand-up comedian Howard Komproe licht schijnen op Open Leermaterialen en wat studenten en docenten daarvan vinden.
11 maart: Webinar Open pedagogy. Hoe kun je Open Pedagogy inzetten voor het versterken van het leerproces en de studentbetrokkenheid? In dit webinar van de Vraagbaak Online Onderwijs gaan experts erop in.
Naast webinars en live tv-shows komen er tijdens OEWeek ook publicaties, blogs en artikelen online. We geven je alvast een vooruitzicht:
SURF zet vakcommunity’s uit stimuleringsregeling in de spotlight.
Op de website van het Versnellingsplan verschijnt een artikel over Open Science en Open Education, door de zone Digitale leermaterialen.
Kennisnet publiceert een showcase met mooi, open lesmateriaal voor het primair en voortgezet onderwijs.
Een blog over digitale toegankelijkheid, door MBO Digitaal, verschijnt op de website van het Versnellingsplan.
De zone Digitale leermaterialen maakt een podcast over de Verkenning Open Leermaterialen.
Volg het Versnellingsplan op Twitter (@Versnellingspl) en blijf op de hoogte van Open Education Week. Volg ook @OEWeek en #OEWeek om op de hoogte te blijven van de wereldwijde activiteiten.
Deel deze pagina
Op 6 en 7 december 2022 organiseerde de werkgroep Toetsen op afstand samen met de Special Interest Group Digitaal Toetsen en
Van meer en kwalitatief goede reacties op cursusevaluaties tot het monitoren van de academische schrijfvaardigheid van studenten. Sinds oktober 2022
Stel je voor: je bent een EdTech startup gestart, maar weet niet zo goed hoe je verder moet gaan en
Dit artikel is geschreven door: Mira Buist-Zhuk, Hans Beldhuis, Susanne Täuber (Rijksuniversiteit Groningen) & Robert Schuwer (aanvoerder van de zone Leermaterialen).
Blijf op de hoogte van het Versnellingsplan