Vacature: Junior communicatieadviseur

Vacature

Word junior communicatieadviseur bij het Versnellingsplan

Heb jij ervaring met communicatie, schrijf je graag en wil je bijdragen aan nog beter hoger onderwijs in Nederland? Dan ben jij de junior communicatieadviseur die we bij het Versnellingsplan zoeken. 

 • Hbo of wo  
 • Utrecht
 • 32 uur (0,8fte)
 • Tot en met 31 december 2022
 • Reageren kan tot en met 29 november

Wat houdt de functie in?

Als junior communicatieadviseur maak je onderdeel uit van het communicatieteam van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT. Het team verzorgt de communicatie en disseminatie voor de acht zones binnen het Versnellingsplan.

In deze functie ondersteun je de communicatieadviseur en de disseminatiespecialist. Je werkt nauw samen met de communicatieadviseur en stemt werkzaamheden met haar af. Zo neem je onder anderen het contentmanagement van de website, de nieuwsbrief en de sociale mediakanalen op je.

In het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT werken 39 hogescholen en universiteiten aan de kansen die digitalisering het hoger onderwijs in Nederland biedt. Het doel is om binnen de eigen instelling én in samenwerking met andere universiteiten en hogescholen, substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering in het hoger onderwijs. Het vierjarig programma is gestart in 2019 en loopt tot en met eind 2022. Binnen het programma werken acht teams (‘versnellingszones’) aan diverse thema’s, zoals flexibilisering van het onderwijs, digitale leermaterialen en de professionalisering van docenten.

Wat ga je precies doen?

 • Je ondersteunt de communicatieadviseur in algemene communicatiewerkzaamheden, het contentmanagement van de website, het beheer van sociale mediakanalen en de nieuwsbrief; 
 • Je assisteert de zones en de disseminatiespecialist in het klaarmaken van producten en resultaten voor publicatie en gebruik, zoals het coördineren van vertalingen en opmaak; 
 • Waar mogelijk denk je mee over de communicatie, evenementen en disseminatie van resultaten vanuit het Versnellingsplan.

Wij vragen

De junior communicatieadviseur die wij zoeken:

 • Heeft een afgeronde opleiding (hbo/wo), bijvoorbeeld communicatie of journalistiek; 
 • Heeft ervaring met CMS (bij voorkeur WordPressen sociale media; 
 • Heeft goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal en sterke redactionele vaardigheden; 
 • Heeft affiniteit met het hoger onderwijs en met onderwijsinnovatie;
 • Is gericht op samenwerking, werkt nauwkeurig en kan snel schakelen, je neemt initiatief en voelt je prettig in een snel veranderende omgeving.

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. SURF biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv naar SURF naar sollicitatie@surf.nl. Je kunt uiterlijk 29 november reageren. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Charlotte Heystek, communicatieadviseur van het Versnellingsplan op charlotte.heystek@surf.nl of 0683050760.

Voor meer informatie over het Versnellingsplan, kijk op Over het Versnellingsplan. Voor meer informatie over werken bij SURF, kijk hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.