Handboek Professionele ontwikkeling rond onderwijsinnovatie met ICT

Download
Gebaseerd op het Educational Design Research-model

Stappenplan voor het ontwerpen van lokale proeftuinen

De zone Faciliteren en professionaliseren van docenten, presenteert het handboek Professionele ontwikkeling rond onderwijsinnovatie met ICT. Het handboek is samengesteld door onderzoekers van de zone, Dorien Hopster-den Otter en Marlies ter Beek in samenwerking met de leden van de werkgroep ‘Proeftuinen’.

Dit handboek is relevant voor iedereen die zich bezighoudt met docentprofessionalisering op het gebied van onderwijsinnovatie met ICT. Deze ontwikkeling van docenten vraagt om een goed doordacht aanbod van professionaliseringsactiviteiten passend bij de behoeften van docenten. In dit handboek worden richtlijnen gegeven voor het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van dergelijke activiteiten.

Het uitgangspunt van dit handboek is dat hoger onderwijsinstellingen van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. Dit kan alleen bereikt worden als we onze inzichten met elkaar delen. Het stappenplan voor het ontwerpen van lokale proeftuinen geeft structuur om dit op een eenduidige manier te doen.

Download het handboek hier

Foto door Jonas Jacobsson via Unsplash

Deel deze pagina