Placemat Formatief toetsen

Download
Proeftuinen voor professionalisering

Placemat formatieve toetsing

Na de placemats Digitale peerfeedback en Online didactiek stelt de zone Docentprofessionalisering nu de placemat Formatief toetsen beschikbaar. Deze placemat geeft je als docent een handzame basis voor het ontwerp van (digitale) formatieve toetsing.

Echte versnelling vindt namelijk niet in een zone plaats, maar binnen de instellingen. Daarom ontwerpen we als zone Docentprofessionalisering zelf een professionaliseringsaanbod rondom onderwijsinnovaties, en proberen we dat binnen onze eigen instellingen uit. Daar kunnen anderen dan weer van profiteren.

De placemats zijn onderdeel van de ‘Proeftuinen voor Professionalisering’ van de zone. In deze proeftuinen proberen instellingen professionaliseringsaanpakken uit en volgt deze met onderzoek. De proeftuinen worden rond vier thema’s ontworpen: peerfeedback, online didactiek, learning analytics en formatief toetsen.

 

Headerfoto door Jason Coudriet via Unsplash

ANIMATIE
Toelichting proeftuin formatief toetsen

Animatie

In deze animatie vind je de stappen in de cyclus van formatief toetsen samengevat. Gebruik de animatie met de placemat om je formatieve assessments op te zetten.

Wil je meer weten over de collectie placemats en de proeftuinen waar ze deel van uitmaken? Bekijk dan video van Egbert, waarin hij uitlegt hoe de proeftuinen van de zone werken en hoe jij ermee aan de slag kunt.

Meer weten?

Proeftuinen

Egbert Neels, projectleider van de Proeftuinen van de zone Docentprofessionalisering, vertelt in deze video over de proeftuinen die de zone opzet en hoe je er zelf mee aan de slag kan.

VIDEO
Deel deze pagina