Bewegingssensor Docentprofessionalisering

Download
Docentprofessionalisering

Bewegingssensor voor een integrale aanpak

Als docent werk je niet alleen. Je bent onderdeel van een team, een opleiding, een faculteit, academie of instituut en van een instelling. Idealiter stelt die omgeving je optimaal in staat om goed onderwijs te ontwerpen en te verzorgen. Maar is dat ook de realiteit?

We ontwikkelen met de zone Docentprofessionalisering voor instellingen een ‘integrale bewegingssensor’: een instrument om het denken en handelen over onderwijsinnovatie met ICT in de instelling in beweging te krijgen. De eerste versie van deze bewegingssensor is een praatplaat met daarop twintig indicatoren in vier dimensies:

  • Visie en beleid
  • Leiderschap
  • Professionalisering
  • Infrastructuur

Het ontwikkelen van de sensor doen we in stappen en op de SURF Onderwijsdagen 2019 presenteerden we ons eerste prototype in de vorm van een praatplaat. We peilden hoe die ontvangen werd, wat de plaat opriep en wat werd gemist.

Aan de hand van een toe te voegen gespreksleidraad (under construction) voeren we binnen onze instellingen in de komende maanden een dialoog over wat docenten nodig hebben om de kwaliteit van hun onderwijs te verbeteren met inzet van ICT. Dat brengt ons weer ene stap dichter bij een betere versie.

Heb je opmerkingen of vragen? Je feedback is van harte welkom op docentprofessionalisering@versnellingsplan.nl!

Deze pagina delen