Vacature: Communitymanager werkgroep EdTech

Vacature

Word communitymanager voor de werkgroep EdTech

Als communitymanager EdTech voor het Versnellingsplan ga je de uitdaging aan om de samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen en EdTech-bedrijven te stimuleren en barrières weg te nemen. Jouw focus ligt op het opbouwen van een community van experts. Je werkt nauw samen met de projectleider EdTech. Samen werken jullie aan concrete resultaten die onderwijsinnovatie met EdTech in het hoger onderwijs echt verder brengen.

Kerngegevens

 • Werk- en denkniveau: HBO/WO
 • Locatie: Utrecht
 • Aantal uur: 16
 • Sluitingsdatum: 13 juni

Over SURF en het Versnellingsplan

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT is een samenwerking van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF waarbinnen in versnellingszones en werkgroepen wordt gewerkt aan de kansen die digitalisering het hoger onderwijs in Nederland biedt. De missie van het Versnellingsplan is om binnen de eigen instelling én in samenwerking met andere universiteiten en hogescholen, ruimte te creëren om substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering in het hoger onderwijs in Nederland. Het vierjarig programma loopt van 2019 tot 2022. Voor meer informatie zie: www.versnellingsplan.nl.

Wat houdt de functie in?

Binnen het Versnellingsplan is de afgelopen twee jaar gewerkt aan het thema EdTech via de versnellingzone ‘Versnellen van onderwijsinnovatie met EdTech’. De zone bestond uit drie universiteiten en drie hogescholen en heeft mooie resultaten bereikt. Omdat niet alle instellingen hun deelname konden continueren, kiezen we er nu voor om de vervolgactiviteiten op dit belangrijke thema uit te voeren in de vorm van een werkgroep, onder leiding van een projectleider en ondersteund door een communitymanager. De werkgroep EdTech zal voor de duur van het Versnellingsplan ingericht worden (tot 31 december 2022). Daarna zullen de activiteiten en de gevormde community mogelijk ondergebracht worden binnen SURF.

Wat ga je precies doen?

Je vormt samen met de projectleider EdTech het kernteam dat dit thema verder gaat brengen. Je zet een werkgroep op van medewerkers van hoger onderwijsinstellingen die vanuit hun instelling samenwerken met EdTech-bedrijven. Hierbij kun je voortbouwen op de community die ontstaan is vanuit de zone EdTech. In de werkgroep participeren bij voorkeur ook vertegenwoordigers van EdTech-bedrijven.

Je faciliteert de interne communicatie van de werkgroep en je ondersteunt de projectleider en de leden van de werkgroep door het plannen van bijeenkomsten en het bijhouden van de gemaakte afspraken. Je draagt bij aan het verspreiden van de resultaten van de werkgroep EdTech naar het hele hoger onderwijs in Nederland. Je bent een verbindende factor tussen onderwijsinstellingen, EdTech-bedrijven en de werkgroep EdTech.

Je sluit aan bij activiteiten van het Versnellingsplan, zoals het overleg van de verbinders van de versnellingszones, het aanvoerders- en verbindersoverleg, de voorjaarsbijeenkomst en de 24-uurssessie. Zo houdt je zicht op de ontwikkelingen in de andere zones en werkgroepen, en kun je dwarsverbanden benutten voor het bereiken van impact voor het hoger onderwijs.

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding op hbo- of wo niveau;
 • Je hebt een netwerk in het hoger onderwijs en in de EdTech;
 • Je kan complexe materie begrijpelijk maken voor iedereen, vindt het leuk om kennis uit te wisselen en hier een (pro-)actieve rol in te hebben;
 • Je kan vraagstukken en behoeften van onderwijsinstellingen vertalen naar kansen voor de werkgroep EdTech;
 • Je bent een goede netwerker met oog voor teamdynamiek;
 • Je werkt resultaatgericht en secuur;
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

 • Tijdelijke positie via payroll van 0,4 fte / 16 uur voor de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022 (met de mogelijkheid van verlenging) bij SURF. Detachering vanuit een onderwijsinstelling of inhuur als zzp-er behoren ook tot de mogelijkheden.
 • De mogelijkheid bestaat om deze functie te combineren met andere openstaande functies bij SURF, waardoor de aanstelling in totaal groter kan zijn dan 0,4 fte.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau;
 • De meeste werkzaamheden zullen vanaf een thuiswerkplek kunnen worden verricht. Indien de omstandigheden het toelaten is je standplaats bij SURF in Utrecht. Ons kantoor Utrecht is gevestigd op loopafstand van Utrecht CS in een moderne werkomgeving volgens de filosofie van Het Nieuwe Werken.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@surf.nl. Je kunt tot uiterlijk 13 juni reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Meer informatie

Contactpersonen

 • Voor vragen over de functie kan je terecht bij Johanna de Groot, programmamanager Versnellingsplan: johanna.degroot@surf.nl; 06-82529403.
 • Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Jan Nieuwenhuis, HR-adviseur: jan.nieuwenhuis@surf.nl; 06-12095955