Vacature: Content manager Vraagbaak Online Onderwijs

Vacature

Content manager Vraagbaak Online Onderwijs

Weet jij alles van het ordenen en structureren van informatie en heb je een vlotte pen? Heb je affiniteit met het hoger onderwijs en wil je bijdragen aan het ondersteunen van onderwijsinstellingen bij het vernieuwen van hun onderwijs? Dan ben jij de content manager die wij zoeken.

 • Werk- en denkniveau: hbo/wo
 • Locatie: Utrecht
 • Aantal uur: 16 tot 24 uur per week (0,4-0,6fte)
 • Sluitingsdatum: 23 augustus

Wat houdt de functie in?

Door de coronacrisis heeft het Nederlandse hoger onderwijs zich in rap tempo moeten aanpassen om online onderwijs mogelijk te maken. Nu het stof van de eerste hectiek is neergedaald, vragen instellingen, docenten en onderwijsondersteuners zich af hoe zij het (gedeeltelijk) online onderwijs het beste kunnen inrichten.

De Vraagbaak Online Onderwijs, een initiatief van het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT, SURF en het ComeniusNetwerk, en ECIO, probeert relevante informatie op verschillende thema’s te bundelen en beschikbaar te stellen voor docenten en ondersteuners. De Vraagbaak is een platform en community waar kennis uitgewisseld en gedeeld kan worden, bijvoorbeeld op het gebied van digitale didactiek, toetsen op afstand en inclusief (online) onderwijs. Ook organiseren we sinds maart wekelijkse webinars over deze thema’s.

Als content manager maak je deel uit van het team dat de Vraagbaak coördineert. Jij bent verantwoordelijk voor de optimale presentatie en vindbaarheid van informatie op de Vraagbaak. Je werkt hierbij nauw samen met een inhoudelijk deskundige die de informatie controleert.

Wat ga je precies doen?

Jouw taak is om orde te scheppen in een veelheid aan complexe informatie binnen de bestaande kaders van de Vraagbaak op SURF Communities. Je helpt om de beschikbare informatie te ordenen, structureren en zo goed mogelijk weer te geven. Je zorgt dat informatie vindbaar is, bruikbaar gepresenteerd wordt, en de juiste tone of voice heeft. Je neemt de externe communicatie over de Vraagbaak op je, en stemt daarin af met de communicatieadviseurs en kernteamleden van de partners. Je voert redactie op stukken die door inhoudelijke experts aangedragen worden, zowel in het Nederlands als Engels. Daarnaast denk je mee over het verbeteren van de gebruikerservaring van de Vraagbaak en het doorontwikkelen van de Vraagbaak als blijvend platform voor kennisuitwisseling rond online onderwijs.

Wij vragen

De content manager die wij zoeken: 

 • Heeft ervaring met het vanuit gebruikersperspectief presenteren van complexe informatie
 • Heeft sterke (web)redactionele kennis, ervaring en vaardigheden
 • Heeft affiniteit met UX 
 • Heeft een vlotte pen, goede beheersing van de Nederlandse énde Engelse taal 
 • Heeft mediorniveau met tenminste enige jaren werkervaring 
 • Is pro-actiefen communicatief, is hands-on en creatief in het zoeken naar oplossingen 
 • Affiniteit met, of ervaring in (hoger) onderwijs is een sterke pré 

Wij bieden

Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau. We bieden je een tijdelijke aanstelling van een half jaar voor 2 tot 3 dagen in de week. Je standplaats is Utrecht, zodra de omstandigheden dat weer toelaten.

SURF biedt uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, 36 vakantiedagen en een NS-business card 1e klas. Ons kantoor ligt op een toplocatie, op nog geen 10 minuten loopafstand van station Utrecht Centraal.

Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden is een dienstverband van 16 tot 24 uur per week mogelijk. Er zijn verschillende opties voor het type contract dat we kunnen bieden: payrolling, detachering vanuit een hoger onderwijsinstelling, of inhuur als ZZP’er. De meest passende vorm wordt bepaald in overleg met de kandidaat.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv naar yvonne.florissen@surf.nl o.v.v. vacature Content manager Vraagbaak Online Onderwijs t.a.v. Annette Peet/Charlotte Heystek. Je kunt uiterlijk 23 augustus reageren. Gesprekken worden in de week van 31 augustus gevoerd.

Meer informatie

Contact

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Charlotte Heystek, communicatieadviseur van het Versnellingsplan via charlotte.heystek@surf.nl of 06 83050760, of Annette Peet, projectleider Open en Online Onderwijs bij SURF, via annette.peet@surf.nl.

Voor vragen over HR bij SURF, kun je contact opnemen met Anita Sudré via anita.sudre@surf.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.