Vacature: Projectleider werkgroep EdTech

Vacature

Projectleider van de werkgroep EdTech

Als projectleider EdTech voor het Versnellingsplan ga je de uitdaging aan om de samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen en EdTech-bedrijven te stimuleren en barrières weg te nemen. Jouw focus ligt op het komen tot een ambitieus en haalbaar projectplan, en het sturen op resultaten. Je werkt nauw samen met de communitymanager EdTech. Samen werken jullie aan concrete resultaten die onderwijsinnovatie met EdTech in het hoger onderwijs echt verder brengen.

Kerngegevens

 • Werk- en denkniveau: HBO/WO
 • Locatie: Utrecht
 • Aantal uur: 24
 • Sluitingsdatum: 13 juni

Over SURF en het Versnellingsplan

Het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT is een samenwerking van de Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF waarbinnen in versnellingszones en werkgroepen wordt gewerkt aan de kansen die digitalisering het hoger onderwijs in Nederland biedt. De missie van het Versnellingsplan is om binnen de eigen instelling én in samenwerking met andere universiteiten en hogescholen, ruimte te creëren om substantiële stappen te zetten op het gebied van digitalisering in het hoger onderwijs in Nederland. Het vierjarig programma loopt van 2019 tot 2022. Voor meer informatie zie: www.versnellingsplan.nl.

Wat houdt de functie in?

Binnen het Versnellingsplan is de afgelopen twee jaar gewerkt aan het thema EdTech via de versnellingzone ‘Versnellen van onderwijsinnovatie met EdTech’. De zone bestond uit drie universiteiten en drie hogescholen en heeft mooie resultaten bereikt. Omdat niet alle instellingen hun deelname konden continueren, kiezen we er nu voor om de vervolgactiviteiten op dit belangrijke thema uit te voeren in de vorm van een werkgroep, onder leiding van een projectleider en ondersteund door een communitymanager. De werkgroep EdTech zal voor de duur van het Versnellingsplan ingericht worden (tot 31 december 2022). Daarna zullen de activiteiten en de gevormde community mogelijk ondergebracht worden binnen SURF.

Wat ga je precies doen?

Samen met de communitymanager EdTech zet je een werkgroep op van medewerkers van hoger onderwijsinstellingen die vanuit hun instelling samenwerken met EdTech-bedrijven. In de werkgroep participeren bij voorkeur ook vertegenwoordigers van EdTech-bedrijven. Je stelt een projectplan op, waarbij je voortbouwt op de al bereikte resultaten van de zone EdTech en de ideeën die zijn opgehaald in een verkenning die het Versnellingsplan heeft uitgevoerd. Je betrekt de werkgroep bij het komen tot een ambitieus maar haalbaar projectplan en stuurt de uitvoering van het projectplan aan.

Als projectleider van de werkgroep EdTech ben je het boegbeeld van dit thema binnen het Versnellingsplan. Je sluit aan bij activiteiten van het Versnellingsplan, zoals het overleg met de aanvoerders van de versnellingszones, de voorjaarsbijeenkomst en de 24-uurssessie. Zo houdt je zicht op de ontwikkelingen in de andere zones en kun je dwarsverbanden benutten voor het bereiken van impact voor het hoger onderwijs.

Wij vragen

 • Een afgeronde opleiding op hbo of wo-niveau;
 • Je bent een ervaren proactieve en resultaatgerichte projectleider met aantoonbare ervaring in onderwijsinnovatie met ICT;
 • Je hebt kennis van en ervaring met onderwijsprocessen en doorziet en weet welke stakeholders hierbij betrokken (zouden moeten zijn) binnen de instellingen;
 • Je bent resultaatgericht en in staat om landelijke oplossingen te realiseren die zijn afgestemd op de uiteenlopende behoeften van hoger onderwijsinstellingen en EdTech-bedrijven.
 • Je hebt een netwerk in het hoger onderwijs en in de EdTech;
 • Je kan vraagstukken en behoeften van onderwijsinstellingen vertalen naar kansen voor de werkgroep EdTech;
 • Je weet om te gaan met complexiteit, tegenstrijdigheid en onzekerheid;
 • Je opereert met visie, diplomatie en tact in veranderprocessen;
 • Als projectleider ben je koersvast, maar tegelijk ook reflectief en flexibel. Je weet de juiste balans te vinden tussen samenwerken, creëren van draagvlak en het bereiken van concrete resultaten.

Wij bieden

 • Tijdelijke positie via payroll van 0,6 fte / 24 uur voor de periode van 1 juli 2021 tot en met 31 december 2022 (met de mogelijkheid van verlenging) bij SURF. Detachering vanuit een onderwijsinstelling of inhuur als zzp-er behoren ook tot de mogelijkheden.
 • De mogelijkheid bestaat om deze functie te combineren met andere openstaande functies bij SURF, waardoor de aanstelling in totaal groter kan zijn dan 0,6 fte.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau;
 • De meeste werkzaamheden zullen vanaf een thuiswerkplek kunnen worden verricht. Indien de omstandigheden het toelaten is je standplaats bij SURF in Utrecht. Ons kantoor Utrecht is gevestigd op loopafstand van Utrecht CS in een moderne werkomgeving volgens de filosofie van Het Nieuwe Werken.

Interesse?

Stuur je motivatie en cv naar sollicitatie@surf.nl. Je kunt tot uiterlijk 13 juni reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Meer informatie

Contactpersonen

 • Voor vragen over de functie kan je terecht bij Johanna de Groot, programmamanager Versnellingsplan: johanna.degroot@surf.nl; 06-82529403.
 • Voor vragen over de procedure kan je terecht bij Jan Nieuwenhuis, HR-adviseur: jan.nieuwenhuis@surf.nl; 06-12095955