Proeftuinen voor professionalisering

Onderwijsinnovaties met ICT

Experimentele professionaliseringsactiviteiten

Echte versnelling vindt niet in de zone plaats, maar binnen de hoger onderwijsinstellingen. Daarom ontwerpt de zone Faciliteren en professionaliseren van docenten, een professionaliseringsaanbod rondom specifieke innovaties. De proeftuinen worden rond vier thema’s ontworpen: peerfeedback, online didactiek, learning analytics en formatief toetsen. Dit aanbod wordt vervolgens binnen de eigen instellingen uitgeprobeerd. Deze ‘Proeftuinen voor professionalisering’ zijn experimentele professionaliseringsactiviteiten waar docenten en ondersteuners zich ontwikkelen en werken aan specifieke onderwijsinnovaties met ICT.

Aan de slag met proeftuinen

Egbert Neels van de zone Docentprofessionalisering vertelt over de proeftuinen en hoe je er zelf mee aan de slag kan.

Aan de slag
Formatief toetsen

Proeftuin Formatief toetsen

De proeftuin (digitaal) Formatief toetsen is ontwikkeld voor docenten in het hoger onderwijs (hbo/wo), die hun onderwijsvaardigheden op het gebied van formatief toetsen willen ontwikkelen. Bekijk de video:

Placemats

Binnen de proeftuinen Digitale peerfeedback, Online didactiek en Formatief toetsen zijn placemats ontwikkeld.  Deze placemat geeft je als docent een handzame basis om aan de slag te gaan met deze onderwijsinnovaties met ICT.

Ga naar de placemat Digitale peerfeedback Ga naar de placemat Online didactiek Ga naar de placemat Formatief toetsen