Versnelling van onderwijsinnovatie met EdTech

Zone EdTech & Yes!Delft presenteren

EdTech Validation Lab 2019

EdTech is een van de snelst groeiende sectoren. Platformen die werken met (studie)data worden steeds meer in gebruik genomen in het onderwijs en geïmplementeerd door instellingen. De zone Versnelling van Onderwijsinnovatie met EdTech organiseert dit jaar in samenwerking met Yes!Delft een EdTech Validation Lab. 

EdTech Validation Lab

Closing day

Bekijk hier de final pitches van de startups tijdens de laatste dag van het EdTech Validation Lab op 22 januari.

Closing Day

Yes!Delft is een startup-incubator die onder andere samenwerkt met PLNT Leiden en het Erasmus Centre for Entrepreneurship. Yes!Delft begon in 2005 in Delft en heeft over de jaren enorm veel kennis en ervaring opgedaan in het begeleiden van startups. Van hun negen focusgebieden is EdTech er een, en daarin is nu de samenwerking met het Versnellingsplan opgezocht. 

Yes!Delft groeit – ze opende eerder dit jaar een tweede locatie in Den Haag – en dat doen haar startups ook. Het EdTech Validation Lab is een programma van 10 weken waarin startups op de best mogelijk manier op weg geholpen worden op het gebied van onder anderen Product-Market Fit, teambuilding en HR. Tijdens het programma krijgen startups de kans hun producten te testen bij hun doelgroepen en af te stemmen op de behoeften uit de markt. Zo zullen de geselecteerde startups op 5 en 6 november aanwezig zijn op de SURF Onderwijsdagen om hier in gesprek te gaan met hun doelgroep. In de tien weken worden ze gecoacht in door coaches van Yes!Delft en mentoren en entrepreneurs uit de sector. 

Het programma was toegangelijk voor startups uit heel Europa en liep van 29 oktober 2019 tot en met 22 januari 2020. Wil je meer weten over Yes!Delft of het Validation Lab? Download dan hier de programmagids.