Database good practices en instrumenten

Evidence-informed innovaties met ICT in het onderwijs

Good practices en instrumenten

Good practices kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderbouwd inzetten en (door)ontwikkelen van onderwijsinnovaties. Niet alleen als het gaat over onderwijstoepassingen zoals blended learning, VR-mogelijkheden of learning analytics. Ook over effectieve implementatiestrategie├źn is al veel bekend. Welke processen leiden tot succesvolle implementaties? En onder welke voorwaarden werken die het best?

De zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT ontwikkelt daarom een bibliotheek om good practices en instrumenten voor evidence-informed werken te verzamelen en breed beschikbaar te maken. Op deze plek vind je binnenkort de start voor een landelijke database met onderbouwde onderwijsinnovaties /-innovatieprocessen. Hiermee voorkomen we dat ieder voor zich het wiel moet uitvinden en stimuleren we kennisdeling.

We gebruiken de template voor Good Practices om een mooie set van goede voorbeelden op een aansprekende manier te ontsluiten voor een breed publiek. Download de template hier. Je kan deze ook in je eigen instelling inzetten.