Database good practices en instrumenten

Evidence-informed innovaties met ICT in het onderwijs

Good practices en instrumenten

Good practices kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderbouwd inzetten en (door)ontwikkelen van onderwijsinnovaties. Niet alleen als het gaat over onderwijstoepassingen zoals blended learning, VR-mogelijkheden of learning analytics. Ook over effectieve implementatiestrategie├źn voor onderwijsinnovatie is al veel bekend. Welke processen leiden tot succesvolle implementaties? En onder welke voorwaarden werken die het best?

De zone Evidence-informed onderwijsinnovatie met ICT ontwikkelt daarom een bibliotheek waarin good practices en instrumenten voor evidence-informed werken breed beschikbaar worden gemaakt. Deze good practices en instrumenten worden opgehaald bij en gedeeld vanuit hoger onderwijsinstellingen en beschrijven succesvolle, onderbouwde onderwijsinnovaties /-innovatieprocessen. Hiermee voorkomen we dat ieder voor zich het wiel moet uitvinden en stimuleren we kennisdeling.

We gebruiken de template voor Good Practices om een mooie set van goede voorbeelden op een aansprekende manier te ontsluiten voor een breed publiek. Je kan deze ook in je eigen instelling inzetten.

Download de template hier

 

Heb jij voorbeelden van succesvolle onderwijsinnovaties met ICT binnen jouw organisatie die op evidence-informed wijze tot stand zijn gekomen en die je zou willen delen? Neem dan contact op met aanvoerder Nico Boot (boot.n@hsleiden.nl).