De scan (ontwikkeld in samenwerking met de zone Faciliteren en professionaliseren van docenten) geeft instellingen de mogelijkheid te inventariseren hoe onderwijsinnovatie met ICT in de instelling versneld kan worden. Dit gebeurt door de bouwstenen van hun eigen infrastructuur in kaart te brengen, verbeterpunten te identificeren en vervolgens door middel van actiepunten verbeteringen aan te brengen.
Met behulp van deze scan en multimediale publicaties (onder andere over de uitgevoerde onderzoeken) is aandacht gegenereerd en informatie geboden aan relevante partijen (ICTO-coaches, praktijkonderzoekers, adviseurs, Edulab-medewerkers, docenten en bestuurders) waarmee zij de eigen kennisinfrastructuur voor evidence-informed onderwijsinnovatie kunnen versterken.
Er zijn (inter)nationale evenementen georganiseerd die de mogelijkheden voor evidence-informed onderwijsinnovatie (praktijkonderzoek op dit gebied) in de spotlight hebben gezet.
Kennismaking tussen de instellingen is gedurende de vier jaar versterkt en verrijkt met een focus op evidence-informed werken, waardoor uitwisseling van kennis en ervaring mogelijk is. De zichtbaarheid en vindbaarheid van de innovatielabs, en de praktijkgerichte kennis die daar gegenereerd wordt, is vergroot.
De zone heeft bijgedragen aan het ontwerp en bouwen van ondersteuningsinstrumenten voor evidence-informed vernieuwen en kennisdeling, zoals de ontwikkeling van professionaliseringsaanbod en gedeelde (evidence-based) toolkits voor ICTO-coaches, en mogelijk ook de bouw van een landelijk (online) platform voor onderwijsinnovatie. Dit laatste in samenwerking met andere instellingen, NRO en OCW landelijk online platform voor onderwijsprofessionals.
Met een nieuwe inventarisatie (mogelijk ook met gebruik van de scan) en door vergelijking met de startposities/nulmetingen die in het voorjaar van 2019 opgesteld zijn, kan aangetoond worden dat de rol van kennis in de onderwijsvernieuwingspraktijken met ICT bij de eigen instellingen is versterkt.